Over ons

Home   >   Over ons

Onze Visie

Bac2nature

Onze belangrijkste drijfveer is om de hypothese dat biodiversiteit noodzakelijk is voor een goede gezondheid verder te toetsen en om mensen enthousiast te maken over het herstel van en blootstelling aan microbiële (bio)diversiteit. Onze ambitie is om dit te bereiken door:

- multidisciplinaire (wetenschap èn bedrijfsleven) samenwerkingsverbanden te vormen en zo de kennis over de invloed van biodiversiteit op de gezondheid te vergroten.
- betrouwbare informatie te geven aan het Nederlandse publiek over het verband tussen microbiële diversiteit en individuele gezondheid.
- betrouwbaar advies te geven aan bedrijven, zorg professionals, beleidsmakers en publiek met gezondheidsbevorderende lifestyle-ambities over de verschillende veranderingen in leefstijl die mogelijk zijn om het contact met micro-organismen in de omgeving vergroten.

Ons initiatief voegt het gezondheidsperspectief toe aan de visie dat het noodzakelijk is om de biodiversiteit van onze planeet te verbeteren. Een gezonde planeet ondersteunt gezonde mensen en vice versa. Voor vragen of opmerkingen kunt u met ons contact opnemen.


BIODIVERSITEIT vormt de basis van ONZE GEZONDHEID

Sinds de start van de industriële revolutie is de blootstelling van mensen aan micro-organismen niet alleen enorm verminderd in hoeveelheid, maar ook in diversiteit. Ten eerste is de biodiversiteit in onze omgeving verminderd doordat een overgroot deel van de bevolking in een stedelijke omgeving is gaan wonen. Daarnaast is de opname van micro-organismen via voedsel en water beperkt geraakt door de verwerking en zuivering van ons voedsel. Als laatste heeft overmatig gebruik van antimicrobiële reinigingsmiddelen en antibiotica gezorgd voor een verlaagd contact met micro-organismen. Deze drie veranderingen hebben een lagere diversiteit aan micro-organismen in ons microbioom als gevolg.

Neem direct

Contact met ons op

ADRES

Amsterdam

EMAIL

info@bac2nature.org

    Top